Sidste Nyt

2006

27/6-16 Der er sikkert flere der tænker, hvorfor har du ikke avlet/opdrættet siden 2008, Det vil jeg meget gerne svare på. i 2009 valgte jeg bevidst at holde en pause, jeg trængte til nyt køkken og det hev tænder ud. Da jeg så ville have et kuld hvalpe på Sif i 2011 viste det sig at hun have krystaller i urinen, de kommer af en ophobning af protein. Behandling er foder med lavt prodein, det hænger jo ikke godt sammen med at være drægtig, dog vil jeg sige havde jeg vist det om sygdommen som jeg gør i dag, kunne hun godt have fået hvalpe, men pyt. Ja men hvorfor ikke på Luna så? Nej Luna havde ikke givet helt det ønskede resultat ved første kuld, så det fra valgte jeg. Hvorfor så ikke bare udvide flokken... Det blev der også tænkt på og efter Freja var væk fik jeg faktisk en smuk smuk tæve, men desværre viste det sig at hun ikke var rask, så blev vi enige om at vente og starte flokke på ny. Ja men hvorfor så fra spanien... ja godt spørgsmål, jo jeg har hørt rigtig meget godt om temperamentet på Elenas hunde og de har et godt temperament, Ditte kan med alle og elsker selskab. Ditte er et sjovt match/mix af de hunde vi har haft vi kan se rigtig meget af de andre i hende... Nu må vi se om vi kan få taget et HD billede så vi kan få afgjort om hun skal i avl eller vi igen er sendt til tælling.

26/6-16 uha som tiden løber og meget vand er løbet i åen siden sidst. Freja sagde jeg farvel til i sommeren 2014, hun havde ondt i en hofte, Freja var aldrig HD fortografere da hun jo ikke var avlshund. 1/4-2015 var en sorgens dag, der sagde jeg farvel til Sif og Luna. Sif var begyndt at blive dement og var begyndt at have adskilleses angst som da hun var lille og Luna havde brystkræft med ukendt stadie. så de to tøser sagde jeg farvel til på engang. Nu står de her i min vinduskarm og jeg får en klump i halsen når jeg tænker på dem. både af sorg, men sanlig også af taknemmelighed over hvad de har tilført mit/vores liv. Alle 3 hunde har haft en enorm plads i vores hjerter og vi snakker tit om dem. Sel vores datter på 4½ år husker dem og snakker ofte om dem...Tror lidt hun savner en gammel rolig hygge hund... dette leder så ovet til vores eventyr sidste sommer, her fløj vi ned til Elena ved kennel De Los Tres Robles og hentede en smuk lille tæve og ja hun er lille, hun får aldrig den størrelse som de andre havde, men hun er inden for standarten. så lang så godt. Vi startede til træning og Ditte som hun hedder var dygtig og lærenem, men pludselig sluttede det... der gik desværre lidt tid inden jeg helt forstod hvad det var, men den lille mus havde ondt, hun var blevet løbet ned af to større hunde på træningsbanen og det betød smerter i bækkenet. Vi fik lidt en skidt start... Men nu skal det være, vi vil igang igen, meget er tabt, men vi håber det kan hentes. Ditte bare ELSKER andre hunde, så besøg er noget der passer hende, men byvandringer, må vi godt beholde for os selv efter 1 time er Ditte klar til at sove en 3 timer i bilen. Mere om Ditte senere. Nu skal jeg også have rettet den side her.

06/03-09 Så er der vist igen tid til lidt opdateringer.. Hvalpene er jo nu rejst og jeg takker for de mange dejlige billeder og beretninger om de små. Det er dejligt at følge dem.

Idag kom svaret på Milles HD billeder og jeg er en glad for det blev 2 perfekte A hofter.. så mon ikke at Flynn igen skal have lov at besøge Sif.. men ikke før til vinter, nu skal jeg igang med at bygge huset om hen over sommeren så det hele bliver lettere at holde.

I den her weekend får jeg plantet læhegn, det bliver bare rigtig godt..

Nu ser tøserne og jeg frem til at få Zimba og Ajax på besøg på søndag. Håber på en masse dejlige billeder.

31/1-09 Så kom dagn hvor hvalpne rejser til deres nye familier, vi har dog gladen af lille Sussie et par dage endnu, det er dejligt, ellers slutter det så brat. Jeg ønsker alle ejere og hvalpe al mulig held og lykke for fremtiden. Jeg glæder mig til at høre om alle jeres eventyre, at se billeder af dem og høre om alle de skarnstreger de laver. Husk jeg er altid parat til at hjælpe, hvis jeg kan. Om ikke andet håber jeg jo at se dem alle til deres første trim. Endnu engang tillykke med jeres hvalp, jeg håber den lever op til forventningerne.

29/01-09 Mange nye billeder af hvalpene
05/01-09 Så blev der tid til at ønske jer alle et Godt Nytår, vi har haft en masse dejlige besøg her hen over julen og nytåret, tusind tak for det, vi har alle 8 nydt selskabet. Hvalpene er nu godt 4 uger og der er nu nye billeder af hvalpene
22/12-08 Nu er hvalpene ved at få øjne, nogle har i et par dage rendt rundt med kun et enkelt åben..men nu er de ved at have øjne alle 4 og vi er nu klar til at få besøg af vore hvalpekøbere.

20/12-08 Så er der flere billeder af hvalpene 2 uge gamle 12/12-08 Flere billeder af hvalpenes 1. uge
06/12-08 Så kom der endelig hvalpe.. Ikke mange, 4 stk. 2 tæver og 2 hanner. se billeder af hvalpene her

23/11-08 Så kan jeg pludselig mærke at Luna er med hvalpe... Luna er mindre aktiv, ikke at hun ikke gerne vil med ud og her er hun nu aktiv nok, nej hun sover mere og det er ikke hvergang jeg rejser mig hun følger med... ja det plejer hun jo, man har skullet tro at hun og jeg har hver vores magnet og når jeg går trækker jeg hende med... rigtig dejligt.. den næste 10 uger bliver rigtig dejlige, med hvalpekøberbesøg, hvalpe og en masse mails... jeg glæder mig, det er så hyggeligt at glæde sig sammen.
20/11-08 Nu er der ca. 2½ uge til at Luna skal have hvalpe, så idag kom fødekassen ind. Luna har det stadig godt, hun hopper og leger som altid. Hun er stadig slet ikke besværet af den ekstra vægt, det bliver spændene og få hende vejet på mandag hos dyrlægen. Eneste lille gene er at hun har megetluft i maven... og det lugter frygteligt....


9/11-08 Luna er nu knap 5 uger drægtig.. ikke meget at se eller mærke på hende.. hun løber og leger stadig med Sif og Freja. alt i alt har Luna det rigtig godt, det bliver rigtig spændene at se hvad maven indeholder..
28/10-08 Så er det ganske vist Luna er drægtig. vi forventer hun nedkommer en ugestid inde i december.
09/10-08 Luna er nu parret med Flynn. Vi håber på hvalpe i uge 49/50..se mere under hvalpe.

25/9-08 Så gik Luna endelig i løbetid... så en parring om ca. 10-14 dage..spændene
6/9-08 I løbet af sommern fik vi en foto hilsen fra Smilla Satin Spot Amazing Smile...da sommern nu er ved sin afsluting er det vist på tide at få opdateret siden med Smillas billeder. Vi takker for billederne.
19/8-08 Så har vi afholdt teori aften, det var rart at se så mange både jægere og ikke jægere, men alle med ønsket om at aktivere deres hunde. Vi ser frem til en rigtig god sæson.

14/8-08 På tirsdag starter vi famillie og jagthundetræning på vores træningsplads og vi glæder os over opbakningen. se mere på www.s4s.dk

13/8-08 I dag sender vi et stor tillykke til vores B-kuld, Mille og Molly. De fylder 1 år.. Tiden går rigtig stærkt, det føltes jo som var det igår vi sad og tog imod de to små krudtugler. Vi er utrolig glad for at vi kan få lov at følge de to tøser. Tusind tak også for at i arbejder med vores små tøser, ja de vil altid være vores små tøser.


23/6-08 Lørdag d. 28/6 afholder vi et seminar i appotering, har du interesse i at deltage så kontakt os. mail. Seminaret er både for dig der er jæger eller dig som gerne vil lære din hund at eks. hente avisen. se mere på www.s4s.dk


Luna med due

22/5-08 Lige en håndfuld billeder af Mille - Satin spot Baby Bluebell. Mille er blevet en fantastisk lille tæve, hun appotere både fra land og vand, om det så er en ildelugtende råge kommer hun gerne med den. Mille er også hovedårsagen til at vi har valgt samme kombination igen, hun er smuk, klog og ikke mindst elsker hun at arbejde og please sin ejer. Godt gået Mico og Anne Marie, i har gjort det godt! Se lidt billeder af Milles weekend

05/05-08 Meget er sket siden sidst og i dag kan vi så fortælle at vi gentager succen fra sidste hvalpekuld,vi håber på hvalpe i uge 28 se under hvalpe.

18/04-08 Selv der har været stille fra os, de sidste 3 uger, er det ikke fordi der ikke sker noget. Vi har holdt en super godt klikker kursus over 2 lørdage, med højsolskin og masser af godt humør. Freja fik for 14 dage siden fjernet 2 knuder på ryggen, det har set rigtig drabeligt ud, sådan nogele store sår, vi er flere gange blevet spurgt, om hun var blevet bidt, NEJ ! heldigvis fik vi svaret igår at alt var fred og ingen fare.
Igår startede vi med at tage blodprøver på Luna, jep hun er gået i løbetid, vi forventer at hun bliver parret omkring næste weekend. så skulle der gerne gå ca. 17 uger så skulle der være salgsbare hvalpe. dvs. uge 34-35.

29/3-08 Så skulle det være sikkert og vist, Vi kan nu præsentere forældrene til vores næste kuld. Vi planlægger at Luna skal parres med Billy,ved hendes kommende løbetid, slut april start maj. Se mere under hvalpe

24/3-08 Påsken har som så mange andre ferier stået i hundenes tegn.
Torsdag var vi sammen med ham fætter uden pletter, billeder kan ses her.
Idag var Mille her, der billeder af hende i hendes galleri.

06/03-08 I dag er Luna blevet øjenlyst ua. og det betyder at nu kan vi parre hende ved næste løbetid, en smuk og klog hanhund har vi fundet, ham offentlig gør vi så snart vi har de sidste aftaler på plads.

26/2-08 Vi ønsker vores Amazing kuld hjertelig tilykke med 2 års fødselsdagen. Stort knus til jer alle. Tusnd tak til jer alle for dejlige billeder og mails, vi håber det fortsætter.21/1-08 Så kom vi godt igng med 2008, det fejere vi med en lang række aktiviteter, bl.a afholder vi både schwisskursus og klikker kursus. se mere på www.s4s.dk
12/11-07 Molly og Mille var da de var 8 uger ude og lege fotomodeller for en af vores dyrlæger, der pt. ikke selv har dyr da han bor i lejlighed, så da han skulle fotograferes faldt han for de 2 charmetrolle, se resultatet her

11/11-07 Så blev det Sif´s fødselsdag, hun er idag 4 år, dagen har hun fejret med "gutterne" som var på besøg. Det belv til appotering med fasan og duer... det var noget Sif syntes om. Dagen blev rundet af med lidt lækkert and i skålen. og vejret på Sif´s fødselsdag kan vi ikke kalge over let frost og høj solskin.

09/11-07 Idag flyttede Mille(Satin Spot Bayb Bluebell) hjemmefra. Vi ønsker Milles og nye familie al mulig held og lykke og vil glæder os til at høre fra jer.
Det er altid med en klump i halsen når vi tager afsked med vores hvape, men dette kuld har været helt speciel da der jo kun var Mille og Molly, at de så begge blev i vores hjem lidt længere har ikke gjort det lettere. Så er det at vi kikker på hinanden og siger " aldrig mere, det er bare så hårdt at sige farvel".....men så får vi det mest lækre billede med en hund og dens nye familie, hvor man kan se den trives eller en mail hvor hunden bliver skam rost....så er vi klar igen..

29/10-07 Så er der nye billeder af hvalpene Molly og Mille. Tusind tak til Jan og Lotte fra kennel churnwood for de dejlige billeder. click på billedet for flere fotos.
Molly flyttede hjemmefra i denne weekend, det var hård for hun var blevet en del af familien her, men vi er sikre på at Rene og Naya og deres 3 dejlige børn vil sørge godt for Molly. Held og lykke til Molly og hende nye familie.

13/10-07 Og nu til noget helt andet.... i dag har Sif,Freja og jeg været på vores første jagt. Vi var inviteret med på Kronjylland jagtforenings jagt. Vi var med som driver, vældig lærerigt og det gik rigtig godt ifth. det var deres og min første jagt.

4/10-07 Tiden iler. I sidste weekend skiftede vi hvalpgården ud med et udstillingsbur og deres hjemmevante kurv som nu blot står med de andres.De går nu med i flokken og kommer med ud sammen med de andre. De hygger sig meget med de voksne hunde, hvor de på skift er deres kæledikker. Hvalpene har lært at gå ind og ud af hundelemmen i døres så det er nu meget sjællent at vi ser uheld.. hvis det sker er det vores uopmærksomhed.I dag er de blevet Chippet/id mærket, vi fik taget de obligatoriske stå billeder som kan ses ved at klikke på billedet.Imorgen er det så dyrlægen og vacination og sundhedscheck.


26/9-07 Tiden iler. De to små fine tævehvalpe trives godt, de er meget kivikke så de er rigtig sjove at arbejde med.
De appotere spontant fasanvinger og render iøvrigt rundt med noget i munden heletiden.
Da jeg denne gang har set at de er vældig gode med næsen, ja de fandt foder i græsplæane inden de var 5 uger, har jeg bl.a arbejdet med foderslæb, dvs. jeg har taget foder og udblødt i vand og derefter lavet et spor på ca. 8 m hvor der var lækker foder til slut som gevinst.
Jeg forventer at begynde præge dem til schweiss inden for de næste dage hvis vejret tillader.

Sit komandoen indøves løbende og hjemkald på fløjte går rigtig fint.
Som ikke jæger vil der sikker være mange der tænker det kan jeg ikke bruge til noget...JO! det kan i, at lave foder slæb er en super stimulering af hjernen og gør hvalpe rigtig træt, at de spontan appotere er da herligt så kan den lære at hente avisen, sit og hjemkald er jo bare en del af den alm. lydighed..

16/9-07 Hvalpene trives og vejer nu godt 2½ kg se de herlige krudt ugler klik på billedet.
11/9-07 Så er der lidt billeder af hvalpene igen..
9/9-07 I går brugte vi lørdagen til at tage et smut til Sverige og udstille Luna og Ajax. Vi fik et par super kritikker se mere under hundene.
Hvalpene vokser rigtig godt, de vejede idag henholdsvis 2045 og 2000 g.Billeder kommer senere.

02/09/07 Så er hvalpene 21 dage tiden løber afsted, det tager godt på og er rigtig lækre nu. Klik på billedet for flere billeder.

28-8-07 Så er der nye billeder igen klik her, Samt lidt om Hvad vil det sige at købe hvalp fra os, se mere her
24/8-07 Som de da gror.. idag er de 12 dage og vejde de 927 og 900g
for flere billeder se under hvalpe.

22/8-07


21/8-07 Hvalpene fyldte en uge igår, der er sket meget med dem på den uge. de vokser rigtig godt og er meget rolige. Vi har klippet negle på dem for første gang. Da vi nu kun har to hvalpe bliver de godt forkælede, de bliver håndteret rigtig meget og hygger sig gevaldig med at ligge i sofaen sammen med både hunde mor og menneske mor...det er råhygge.

19/8-07 Hvalpene trives og vokser godt, de har taget 200g på siden de blev født. Vi kan nu se at begge hvalpe er tre farvede lever/hvid/tan. Tan betyder de samme orange aftegninger som bl.a. Sif har i ansigtet. Vi kan lige nææne at det ikke er en selvfølge at hvalpene bliver tan farvede bare fordi Sif er tanfarvet, i Sif´s sidste kuld var der ingen tan farvede.
17/8-07 Det sidste døgn har virkeligt været hårdt! Tirsdag skreve jeg til ammestuen om at vi kunne hjælpe hvis der var et kuld hvalpe i nød, ja vi vil jo alle gerne kunne modtage den form for hjælp og med kun 2 hvalpe og en rigtig god mor hund så føltes det oplagt.
I går eftermiddages ringede Kirsten fra Ammestuen og spurgte om vi havde mod på 5 hvalpe og selvfølgelig havde vi det.
Pia og hendes hvalpe ank. kl 0,30 i aftes og så var det spændene men Sif kikkede bare en ekstragang og så var de accepteret. Desværre var hvalpene uhyggelig små og der havde været mange i kuldet. Oven i det var de kolde og dehydrerede, der havde ikke været tilvækst i de 3 døgn de havde levet.. De var blevet sondemadet og de kunne knap finde ud af at synke når man gav dem mad med pipette, sutte flaske ol. At få dem til at tage Sif´s bryst var en endnu større opgave, men vi knoklede... desværre var hvalpene ringere end først antage, trods varemetæppe og fodring er de alle død i løbet af de sidste 8 timer.. Sif har, som vi gør hos os, haft de døde hvalpe hos sig for at kunne sige farvel og acceptere at de er borte, men alligevel kan vi mærke hun mangler dem.
Heldigvis har vi vores to prinsesser og de trives, de har begget taget godt på i vægt og vejer nu 450g og 480g. og er jo stadig bare et par sugemaller. Trods den lidt triste oplevelse vil jeg opfordre andre til at gøre det samme, men jeg vil også opfordre til at man som hvalpeejer, som søger amme, ser af at søge asap., at vente er ikke godt for hvalpen, man forringer chancen væsentligt for overlevelse.. Nummer et er at hvalpene har været lagt til hos deres oprindelig mor og lært at sutte eller at de har lært at sutte på sutteflaske så de har kræfter til at patte ved ammen. En trist men god oplevelse og vi gør det gerne igen, men forhåbentligt med et mere lykkeligt resultat.
14/8-07 Så kan der ses billeder af de smukke smukke tøser her
13-8/07 Så kom hvalpene... et lille kuld på 2 smukke tæver, billeder kommer senere.
9-8-07 Tiden skal jo gå med noget så der er lidt nye billeder i galleriet

8-8-07 Tiden går og Sif kun vokser... jeg tror snart hun gerne vil af med den ekstra last.

6/8-07 Så er vi startet med at tage Sif´s temperatur 3 gange dagligt. Den ligger fint omkring de 38. Det er først nu at vi mærker at hun er blevet besværet, Varmen er ikke lige hendes kop the, men nu er det jo også snart slut.
31/7-07 Så er vi på banen med noget ganske andet, et træningstilbud for spaniels. Se linket her til "Skolen for spaniels" www.s4s.dk De første aktiviteter er drive in træning og et schweiskursus, men følg med på vores hjemmeside og se om der er noget der kunne friste dig og din spaniel.
Dette betyder naturligvis også at alle vore hvalepekøbere, der har mulighed for at deltage, får gratis hvalpetræning.

18-7-07 Ja lidt er da nu at ane på sif's mave men ikke så meget som sidst på nu værende tidspunkt. Hun ser egentlig bare lidt fed ud..
Ja tro ikke du kan nøjes med at få en hund med på billedet... her er der mindst en ekstra der vil være med.
15/7-07 Tiden går, Sif har det godt, det eneste vi kan mærke er at hun er super sulten. Ellers er hun sit gamle jeg, der skal gerne ske noget og vil gerne være med over alt. Hinbær sæsonen er jo over os og om morgenen eller aftene alt efter hvordan det passer går vi lige omkring og plukker dagens høst....men man skal være hurtig da Luna har opøvet et specielt talent...hun plukker hinbær, jeg må se om jeg en af dagene kan være heldig at få et billede af vores hinbær tyv.

5/7-07 Juhu nu ved vi med sikkerhed der er hvalpe på vej. Vi glæder os helt ubeskriveligt, det er altså en oplevelse der er værd at snakke om.

13/6-07 Så kom svaret på DNA-testen for PRA og Fucosidosis..alle tre tøser er FRIE og ikke bærere af sygdommene...JUHU !!

11/6-07 Sif er nu parret med Flynn, vi håber på hvalpe i uge 33.

22/5-07 Så kom resultatet af Ajax´s HD foto og det var igen et par flotte A hofter.

5/5-07 Igår havde vi en hyggelig dag med gode hundevenner og der blev tid til at trimme og tage billeder, så vi fået taget nyt opstillet billede af Luna se hendes galleri
Tak til alle fra Tacora.

28/4-07 Sikke en uge... Vi har været så heldige at have Flynn boende i en hel uge og det har været en ren fornøjelse. Flynn er gået utrolig godt i spænd med tøserne og de har alle nyt hinandens selvskab. Vi har ikke fortrudt et sekundt at det bliver Flynn der skal være far til Sif's kommende kuld hvalpe. Så nu venter vi bare på at Sif kommer i løbetid i juni.
Tak til Susanne,Torben, Lotte og Jan for at vi har måttet have Flynn i den her uge. Lidt billeder fra ugen

12/4-07 I dag har jeg været uhyggelig spændt på...jeg har besøgt "bette hvide" ja det kaldte vi hende som hvalp, i dag kaldt Smilla. Smilla er nu 14 mdr og er godt på vej til at blive en utrolig smuk tæve. Tak til Inge og Kim, med 333familie for jeres dejlige måde at behandle jeres hunde på og Tak fordi jeg måtte besøge jer og se Smilla. Jeg finder det vigtigt at se så mange af hvalpene så muligt for at se om kvaliteten lever op til hvad jeg gerne vil med avlen. Smilla er en rigtig springer på alle måder, hun er med hvor det sker, kærlig, opmærksom, klog, opfindsom, lydig og en god appotør og ikke mindst hele familiens øjesten. Da Smilla er smuk og godt bygget vil jeg da gerne låne hende og hjælpe med at udstille hende. Træningen klare i jo rigtig fint. Jeg fik taget et enkelt billede af Smilla men håber på flere fra familien. se dem her
24/3-07 Har checkede idag HD index for hundene og kunne se at Luna nu er blevet bedømt til at have HD status A.

26/2-07 Vi ønsker vores Amazing kuld hjertelig tilykke med 1 års fødselsdagen. Stort knus til jer alle.22/2-07 Så kom vinteren..hundele elsker det og vi hygger os, det er jo dejligt med lidt uvendet fri. klik på billedet for flere billeder


16/2-2007 Så er der lidt nye billeder..kik under "Hundene" og billeder. Tak til Steen for billeder !!

11/1-07 Desværre ingen hvalpe denne gang.
2/1-07 En kort præsentation af de kommende hvalpes forældre